CURS INTERNACIONAL D’ESTIU 2017: Arxipèlags

MÚSICA I MOVIMENT EN L’EDUCACIÓ

Partint de la riquesa cultural i artística pròpia de cada tradició, aquest curs proposa un recorregut per diferents tradicions musicals d’arreu del món, proporcionant experiències artístiques que integren el cant, la dansa, la percussió corporal i els instruments musicals. Un recorregut que ens acostarà a regions de Tanzània, Senegal i Geòrgia (amb Polo Vallejo), Europa del nord (amb Elisa Seppänen), el Carib (amb Raúl Cabrera), Colombia (amb Sandra Salcedo), entre d’altres. Un curs que, seguint els principis de l’Orff-Schulwerk, pretén transmetre una diversitat de recursos per al ple desenvolupament dels potencials artístics de la persona a través dels patrimonis musicals de les tradicions.

Serà del 17 al 21 de Juliol a “L’Espona – Centre de la dansa tradicional catalana” (Pg. de les Torres, 37 08191 Rubí).

INFO PDF

Català
Castellano

Polo Vallejo

Doctor en Ciències de la Música, col·laborador del MCAM (Université de Montréal) i membre de la Fundació Carl Orff de Munich. Realitza treballs experimentals a l’Àfrica des del 1987 que re ecteix en diversos llibres i documents àudiovisuals. Recentment ha publicat a SwanuBooks els seus quaderns de camp (1995-2015) entre els wagogo de Tanzània amb fotogra a de Carmen Ballvé. Creador de materials pedagògics, presentador de concerts didàctics i docent en cursos internacionals de formació musical i investigació en els cinc continents, actualment estudia les polifonies vocals de Geòrgia (Caucas) i prepara un CD-llibre amb el repertori infantil de la regió de Kedougou (Senegal).

 

“Arxipèlags de música i emocions”

Un recorregut musical i creatiu a través de cultures poc conegudes i no per això menys interessants o exemptes d’originalitat i emoció. Cant i dansa col·lectius, ritme i audició com a trama educativa.

Elisa Seppänen

Elisa Seppänen és una educadora musical finesa, Màster de Música a la Universitat de Metropolia i graduada amb l’Special Course de l’institut Orff de Salzburg. Fa deu anys que treballa com a especialista en pedagogia Orff ensenyant a nens i formant a docents. Actualment treballa a l’Escola Superior de Música de Helsinky, Sibelius Academy al departament de pedagogia musical ensenyant als futurs professors. Elisa és membre de l’equip pedagògic de l’Associació Orff de Finlàndia JaSeSoi ry des del 2010 i treballa amb ells per desenvolupar com integrar la pedagogia Orff al sistema d’educació musical de Finlàndia. A més, l’Elisa forma part de l’equip Nordic Music Educators, que inclou membres de Finlàndia, Suècia, Noruega, Dinamarca, Groenlàndia, Islàndia i les Illes Faroe. Actualment, aquest equip està treballant en el projecte Nordic Sounds que aviat publicarà un llibre de materials musicals d’aquests països.

 

Nordic Sounds (music from minorities)

Durant el curs d’Orff Catalunya, Elisa presentarà les arrels de ‘Nordic Sounds’, que prendran vida a través de la música i el moviment. Se’ns endurà en un viatge que comença en els boscos de Finlàndia i acaba en el ord més gran de Groenlàndia. L’Elisa ens guiarà amb contes com el del petit conill que ha de sobreviure l’hivern o com està prohibit tallar arbres a Islàndia mentre a Finlàndia és imprescindible per sobreviure.

TALLERS AMB:

10347811_10153647499386124_913316832882676138_n

Sandra Salcedo

Raúl Cabrera

Raúl Cabrera

oniric_063

Jordi Rubio

queralt-2

Queralt Prats