Processos creatius en grup a través de les tradicions culturals des de la perspectiva de l’Orff Schulwerk

Les arrels ens permeten nodrir-nos i connectar-nos amb el nostre entorn. Són els fonaments de la construcció de la nostra identitat en el context social i cultural. Unes arrels llargues i exibles ens permeten connectar amb diversos llocs a la vegada i a interconnectar-nos entre cultures. La música i la dansa formen una rica capa del substrat de les tradicions culturals d’arreu. La pedagogia Orff Schulwerk ens permet estirar i enfortir les nostres arrels a partir de processos creatius i col·lectius d’aprenentatge artístic, convertint el procés d’aprenentatge en una vivència única i reveladora que ens connecta a allò que som per inspirar el nostre creixement.

 

PROFESSORAT

279315_102935276525712_742763227_o

Doug Goodkin

Doug Goodkin està en el seu 43è any ensenyant a educació infantil, primària i secundària a la San Francisco School. Formador de formadors, realitza cursos en més de 45 països del món, ha publicat 8 llibres i a més ensenya al San Francisco Orff Course, San Francisco Jazz Course, Special Course a l’Orff Institut i a l’”intern program” a l’escola on treballa. La seva feina és una mescla d’ensenyament musical e caç amb ideals humanitaris, rituals comunitaris i justícia social.

Improvisació per a totes les edats i tots els instruments. La improvisació, la composició i la coreografia – idees fonamentals en la pedagogia Orff-Schulwerk – són una oportunitat per què els nens puguin ser creatius partint de les seves pròpies habilitats. Aquest taller ofereix estructures senzilles per ajudar a nens i adults a sentir-se còmodes improvisant i tocant “fora de la partitura”. Encara que s’utilitzen principalment el cos, la veu, la percussió i els instruments Orff, aquest taller també explora com es poden incorporar aquestes idees en les classes individuals o en grup usant altres instruments.

elia

Elia Bernat

Titulada superior en Pedagogia del Llenguatge i l’Educació Musical. Llicenciada en Geogra a i Història (especialitat en Història de l’Art). Títol de postgrau en Pedagogia de la Música i la Dansa a l’Orff Institut de Salzburg (Àustria). Diploma d’Estudis Avançats (DEA) a la Facultat d’Educació de la Universitat de Saragossa. Diploma d’especialització International Orff Course: Level I, II i III Certi cation Program a The San Francisco School (San Francisco, California). Com a docent i formadora de professorat ha ensenyat música des de la perspectiva de l’Orff Schulwerk a diferents àmbits educatiu i actualment és professora de música l’IES Siglo XXI de Pedrola (Saragossa).

El sentit del movimient. L’exploració del cos i el descobriment d’un mateix.
Introducció al moviment corporal elemental i creatiu a través dels paràmetres comuns de la música i l’expressió corporal amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de la capacitat d’expressió, creació i comunicació dins del grup. Explorar, improvisar i compondre a l’aula: estratègies de desenvolupament personal a través del moviment. Modes i accions bàsiques de moviment. Vocabulari elemental de moviment.

IMG-7510

Grup de treball Orff Catalunya, Marc Riera i Anna Romaní: Els Villanos.

El grup de treball format per membres d’Orff Catalunya, en col·laboració amb en Marc Riera (músic) i l’Anna Romaní (ballarina), proposaran un procés

didàctic i creatiu a partir del gènere dels villanos, tant des del punt de vista històric com de la tradició oral. Aquestes sessions tenen la
intenció de dur a l’aula aquest repertori respectant-ne els elements principals des de l’enfocament de l’Orff Schulwerk.

 

MÉS INFORMACIÓ

Horaris:

Matins: 9:30h a 13h Tardes: 15h a 18:30h

El curs començarà el dilluns 17 a les 9:30h i nalitzarà el divendres 21 a les 18:30h.
Total hores del curs: 30h

Preus:

Preu general: 250€
Estudiants*: 210€
Socis de l’Associació Orff Espanya: 190€

(*)Per poder aplicar la quota d’estudiant, caldrà estar cursant com a mínim 40 ECTS en uns estudis relacionats amb el contingut del curs. Caldrà aportar certi cat (matrícula del curs actual).

Material:

Es recomana assistir amb roba i calçat aptes per moure’s amb faciltat. Es demana als assistents que, si és possible, portin el seu propi instrument.

Inscripció:

  • Les places són limitades i es cobriran per ordre de matriculació. La inscripció s’efectuarà a través d’internet clicant sobre l’enllaç butlleta d’inscripció.
  • Un cop rebuda la inscripció via formulari web (butlleta d’’inscripció), l’organització enviarà per mail la con rmació de plaça i la informació bancària per a poder fer el pagament.
  • La matrícula quedarà formalitzada quan es rebi el justi cant de l’ingrés (fotocòpia, imatge escanejada o avís de l’entitat bancària) o con rmació de l’ingrés del nostre banc. Cal enviar el resguard a orffcatalunya@gmail.com.
  • En cas de no cobrir la plaça reservada, preguem que es noti qui la baixa.
  • Si no rebem la còpia de la transferència de l’ingrés corresponent abans del 4 de juliol, la plaça passarà a una altra persona de la llista d’espera.Curs pendent del reconeixement de la Generalitat de Catalunya.
INSCRIPCIÓ