Què és l’Orff Schulwerk?

L’Orff Schulwerk entén la música i la dansa com a elements fonamentals pel creixement individual i col·lectiu de totes les persones i societats. Aposta perquè la música i el moviment siguin una part essencial en la formació del ser humà.

Pretén facilitar la pràctica de la música i la dansa com hàbits culturals a l’abast de tothom, desenvolupant la dimensió social de la música i la dansa a través de la pràctica en grup. Utilitzant l’exploració, el joc, la improvisació, la composició i la interpretació de textos, cançons, dances i peces instrumentals, treballa per desenvolupar un pensament musical ric, profund i creatiu. Procura fomentar les capacitats perceptives, creatives i comunicatives de les persones a través de l’expressió vocal, instrumental i corporal.

El grup Orff Catalunya forma part de l’Asociación Orff España (AOE) i té per principal objectiu ampliar l’oferta formativa per a professorat de música i moviment en les idees de l’Orff Schulwerk a Catalunya. El grup està format per socis/es i persones properes a l’AOE residents a Catalunya. Des dels seus començaments, en el curs 2010-2011, aquest grup ha organitzat diversos cursos a Catalunya. Tots ells han tingut una molt bona assistència: s’han cobert totes les places oferides en tots els cursos que s’han realitzat. També ha estat el desencadenant del Grup de Treball en Educació Musical i el responsable de les Jornades d’Autoformació.