La Música Elemental mai és només música. Està lligada al moviment, a la dansa i a la paraula, i per tant és una forma de música en la qual s’ha de participar, en la qual un s’involucra no com a oient sinó com a co-intèrpret

– Carl Orff


La Certificació en ORFF-Schulwerk© és un programa formatiu d’especialització i aprofundiment en la didàctica de la música i el moviment segons l’enfocament pedagògic creatiu d’Orff i Keetman. Aquest programa s’estructura en tres cursos (Nivells 1, 2 i 3) amb l’objectiu de generar un procés de vivència, reflexió i pràctica, on el creixement artístic, docent i personal van de la mà.

La Certificació en Orff-Schulwerk de Catalunya és un dels quatre programes reconeguts amb la llicència de qualitat de la Carl Orff Foundation (https://www.orff.de/es/orffr-lizenz/)

Informació important:

– Cada Nivell té una durada d’un any.
– La inscripció i matrícula a cada Nivell es fa de manera independent i per ordre cronològic.
– No hi ha establert un temps màxim per a completar els tres Nivells.
– No es pot cursar més d’un Nivell de manera simultània.
– La llengua vehicular del programa de certificació és el català.
– Els tres Nivells estan reconeguts de manera independent per la Generalitat de Catalunya, i el programa sencer està certificat per la Carl Orff Foundation (www.orff.de) i l’Associació Orff Catalunya.
– Finalitzar el Nivell 1 i/o el Nivell 2 comporta la recepció d’un certificat de participació.
– Haver cursat un Nivell no garanteix la plaça per al següent Nivell.
– Per a l’assoliment del programa es demanen lectures, treballs escrits, composicions i intervencions pedagògiques.
– Per obtenir el certificat cal assistir al 100% de les sessions i realitzar satisfactòriament els treballs mencionats al punt anterior.


Nivell 1 en ORFF-Schulwerk©*

De l’11 al 17 de juliol de 2022 // 8 d’octubre de 2022 // 28 de gener de 2023

* Formació de 63 hores lectives en format PRESENCIAL consistent en unes estades d’estiu (de L’11 al 17 de juliol de 2022) al Convent de Pontós (Figueres) i dos dissabtes (8 d’octubre de 2022 i 28 de gener de 2023) a l’Espona de Rubí i a l’Escola de Música de Piera.

Reconegut per la Generalitat de catalunya. Certificat per la Carl Orff foundation (www.orff.de) i per l’associació Orff Catalunya (www.orff.cat).

INSCRIPCIONS: 3 de març de 2022

El període d’inscripcions comença el 3 de març de 2022 i acaba el 3 de juny de 2022. Omplir el formulari no garanteix la plaça. L’assignació es fa per ordre cronològic d’inscripció. L’organització es reserva el dret de modificar terminis i bases.

***ACTUALMENT EL CURS ESTÀ PLE. OBERTA LLISTA D’ESPERA***


 

Programa:

Introducció a l’enfocament pedagògic desenvolupat per Carl Orff i Gunild Keetman i al desenvolupament de les habilitats necessàries per a l’estudi i la pràctica de la didàctica de la música, la parla i el moviment. Arranjament i composició per a instrumental Orff en mètriques regulars amb les escales pentatòniques, bordons i obstinats. Percussió popular i tradicional i la seva didàctica. Treball vocal i diàctica del cant coral. Introducció al moviment elemental i creatiu.

 

Destinatàries: 

Mestres de música, mestres de dansa/moviment, professorat d’escoles de música i conservatori, mestres d’educació infantil, primària o secundària no especialistes de música amb coneixements musicals, musicoterapeutes, músics i ballarins professionals amb interès en la didàctica. 

 

Requisits: 

Nivell bàsic de lectoescriptura musical (es faran exercicis de composició i es llegiran partitures). Coneixements musicals bàsics.

 

Materials requerits: Paper pautat o dispositiu amb editor de partitures. Roba apta per al moviment. Llibre “Music for Children – Volume 1: Pentatonic” de Carl Orff i Gunild Keetman (English version, ad. Margaret Murray). Altres materials a cofirmar.

 


 

Calendari:

 

Estades Formatives d’estiu:

De l’11 al 17 de juliol de 2022 (7 dies / 6 nits)

Lloc: Casa de Colònies EUROSTAGE (Caldes d’Estrach, Barcelona). Les estades inclouen la pernocta a la casa de colònies de dilluns a diumenge. 

Professorat: Enric Aragonès, Mireia Aguiar, Marta Moran, Toni Santiago

 

Cap de setmana 1: Percussió 

8 d’octubre de 2022 de 10h a 14h i de 16h a 20h

Lloc: Per determinar (Província de Barcelona)

Professorat: Aleix Tobías

 

Cap de setmana 2: Cloenda  

28 de gener de 2023 de 10h a 14h i de 16h a 20h

Lloc: Per determinar (Província de Barcelona)

Professorat: Mireia Aguiar, Marta Moran, Enric Aragonès

 

Materials requerits:

Per a les estades formatives d’estiu: paper pautat o dispositiu amb editor de partitures. Roba apta per al moviment. Llibre “Music for Children – Volume 1: Pentatonic” de Carl Orff i Gunild Keetman (English Edition ad. Margaret Murray). Altres materials a confirmar.

Per als caps de setmana, a determinar.

 


 

Tarifes:

 

Nivell 1: 

Nivell 1 complet + Allotjament per les Estades d’Estiu (llit en bungalow o dormitori compartit): 750€ sòcies / 820€ no sòcies

* La tarifa inclou els àpats de les Estades Formatives (s’atenen dietes amb al·lèrgies i intol·leràncies i opció vegetariana prèvia notificació). En les formacions de cap de setmana, els àpats no estan inclosos.

 

Pagament en terminis: 

Per a formalitzar la matrícula, podeu pagar el 100% de l’import ara o bé una primera quota de 400€ i l’import restant abans de l’1 de juliol de 2022. No realitzeu cap pagament fins a rebre la confirmació de plaça per part de l’organització.

 

Beques: 

Disposem d’un programa de beques per a persones amb pocs recursos. Sol·licita més informació escrivint a certificacio@orff.cat

 

Altres: 

– Aquesta formació NO es pot bonificar.

– Es poden generar factures en cas que el pagador del curs sigui el vostre centre / escola. Cal demanar-la en el moment d’omplir el formulari.

– Un cop feta la inscripció, només es retornarà el 70% de l’import abonat en cas de baixa mèdica degudament acreditada. 

 


Nivell 2 en ORFF-Schulwerk©*

Properament més informació…

Nivell 3 en ORFF-Schulwerk©*

Properament més informació…