CURS INTERNACIONAL D’ESTIU 2016: emocionARTE

Ja tenim aquí el curs Orff Schulwerk 2016! En aquesta ocasió Elia Bernat, Judith Faller i Wolfgang Hartmann ens proposen un curs que, basat en els principis de l’Orff Schulwerk, posa en el centre una de les seves intencions fonamentals: el desenvolupament integral de la persona.

L’eix d’aquest curs serà el desenvolupament de la sensibilitat, l’empatia, la capacitat d’expressió, de creació i de comunicació dins del grup; així com d’altres aspectes de l’educació emocional a través del moviment, la dansa, la música i el teatre de titelles.

Serà del 18 al 22 de Juliol a “L’Espona – Centre de la dansa tradicional catalana” (Pg. de les Torres, 37 08191 Rubí).

Elia Bernat Royo

Titulada superior en Pedagogia del Llenguatge i l’Educació Musical. Llicenciada en Geografia i Història (especialitat en Història de l’Art).

Títol de postgrau en Pedagogia de la Música i la Dansa de l’Orff Institut de Salzburg (Àustria). Diploma d’Estudis Avançats (DEA) de la Facultat d’Educació de la Universitat de Saragossa, Diploma d’especialització al International Orff Course: Level I, II, III Certification Program a The San Francisco School (San Francisco, California).

Actualment és professora de música a l’IES Pablo Gargallo de Saragossa i està desenvolupant un projecte musical per a nadons i famílies amb el percussionista aragonès José Luis Seguer “Fletes” amb qui ofereixen concerts a diferents espais de Saragossa (Espacio Bebé, Centro de Estudios Musicales Manuel de Falla…)

Judit Faller Leitold

Hongaresa, resident a Madrid des de l’any 1981. La trajectòria professional de Judit Faller està íntimament lligada a la pedagogia musical, tasca que ha desenvolupat com a docent a diferents escoles de música i conservatoris. Entre 1992 i 2014 va ser professora de Llenguatge Musical i directora del Cor Infantil de la Escuela Municipal de Música de Tres Cantos. Ha estat professora de Didàctica Musical dins l’especialitat de Magisteri Musical de la Universitat d’Alcalà d’Henares.

Entre 2003 i 2010 va ser catedràtica de Pedagogia Musical al Conservatori Superior de Música de Saragossa.

Actualment col·labora de manera continuada amb diverses universitats i institucions educatives impartint tallers, conferències i cursos de formació del professorat.

Wolfgang Hartmann

Des del 2007 és professor d’Educació Musical Primerenca al Centre Superior de Música MUSIKENE del País Basc. La seva trajectòria professional inclou el treball en escoles primàries “Carl Orff” a Alemanya així com el càrrec de cap de departament de pedagogia instrumental al conservatori de Klagenfurt (Àustria) durant deu anys. És assessor pedagògic de la Fundació Barenboim-Said de Sevilla (“Màster en Educació Musical Primerenca” en col·laboració amb la Universitat Internacional d’Andalusia). Conferenciant habitual a l’Orff-Institut, a la Universitat Mozarteum de Salzburg i professor convidat de forma regular als conservatoris superiors de Pekín i Shanghai. Des de fa molts anys realitza programes educatius per a la ràdio de Baviera i imparteix tallers i seminaris a nombrosos països d’Europa, Àsia i Amèrica.